Tomat-foccacia

Tomat-foccacia fri

Dej:

5 dl koldt vand 10 g gær
1 spsk groft salt 1 spsk olivenolie
250 g italiensk durummel Ca. 400 g italiensk hvedemel
1 spsk olivenolie til pensling  

Fyld:

250 g cherry- eller blommetomater 2 tsk tørret rosmarin
Groft salt  

Hæld vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og olie og rør først durummel og dernæst hvedemel i væsken lidt af gangen. Rør dejen længe – ca. 10 min. – indtil dejen har konsistens som tyktflydende havregrød. Dejen røres enten med en røremaskine eller en håndmikser med dejkroge. Stil dejen tildækket i køleskabet til næste dag. Hæld så dejen i en bradepande med bagepapir. Glat den ud med håndfladen, så den fylder formen. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 times tid. Pensl overfladen med olivenolie og fordel tomaterne i dejen. Drys med groft salt og rosmarin. Bag brødet ved 225 grader i ca. 25 minutter. Afkøl brødet på en bagerist.

23 02 2016

image_pdfimage_print