Bakewell-tærte

 

B1-1328476352

 

Mørdej:

Korn af 2 vanillestænger 250 g smør
200 g flormelis ½ tsk  salt
300 g hvedemel revet citronskal af 1 citron
4 æggeblommer 4 spsk mælk eller vand

Ælt dejen sammen, og sæt den på køl. Beklæd 2 smurte tærtefade.

 Fyld:

700 g smuttede mandler 600 g  smør
600 g sukker 6  æg
12 spsk  jordbærmarmelade 2   håndfulde mandelflager
1 liter creme fraiche 38%

Blend mandlerne og kom dem i en skål. Blend smør og sukker og skrab det ned i skålen. Pisk æggene og vend dem i blandingen. Smør marmeladen på tærtebundene og fordel cremen over. Drys med mandelflager. Bag tærterne ved 170 grader i ca. 40 minutter.

Server med creme fraiche

image_pdfimage_print