Chokolade-hindbærkage

Chokolade-hindbærkage til mere end 10 personer

Opskriften på den lækre chokolade-hindbærkage er fra “Heibergs søde tand” af Morten Heiberg.

Vær opmærksom på, at kagen skal stå 3 timer i fryseren og derefter til optøning i køleskabet inden servering.

Chokoladebund:

360 g mørk chokolade, min. 60% kakao 60 g smør
100 g æggeblommer (ca. 6 stk) 400 g æggehvider (ca. 12 stk)
140 g sukker 100 g hvedemel

Forvarm ovnen til 180 grader. Hak chokoladen groft, og kom den i en skål, der tåler vandbad. Smelt chokoladen sammen med smørret, indtil blandingen er ensartet. Fjern skålen fra vandbadet. Tilsæt æggeblommer, og bland det godt sammen med et piskeris. Pisk imens æggehviderne med sukker, til de danner bløde toppe. Ved først lidt af æggehviderne i chokolademassen, og derefter resten. Sigt melet i, og vend det hele hurtigt, men forsigtigt, sammen. Bred dejen ud i ca. 1 cm´s tykkelse på et bageunderlag eller en bageplade beklædt med  bagepapir. Bag bunden i ca. 20 minutter. Lad den afkøle på en rist. Udstik en bund med en kagering med 22- 24 cm i diameter.

chokolade-hindbaerkage

Hindbær-chokolademousse:

400 g mørk chokolade min. 60% kakao 2 blad husblas
200 g sukker 6 spsk vand
2 æg 4 æggeblommer
6 dl piskefløde (300 g) 500 g hindbærpuré (blendede hindbær)
400 g friske hindbær

Hak chokoladen, og smellt den i en skål i et varmt vandbad. Udblød husblassen i en stor skål med rigeligt koldt vand. Bring sukker og vand i kog i en lille kasserolle. Lad siruppen koge til 121 grader – mål med et digitaltermometer. Pisk det hele æg og æggeblommerne sammen i en skål. Hæld siruppen over æggene i en tynd stråle under kraftig piskning. Tilsæt den udblødte, knugede husblas. Pisk blandingen i ca. 5 minutter ved lav hastighed.

Tilsæt den smeltede chokolade. Pisk fløden til blødt skum, og vend den sammen med hindbærpuréen. Vend straks denne blanding i den piskede æggechokolademasse. Brug enten en kagering i sammen størrelse og diameter som kagebunden eller en springform foret med husholdningsfilm. Læg chokoladebunden i. Hæld en smule mousse over bunden. Beklæd overfladen med de 400 g friske hindbær. Slut af med resten af moussen, og glat evt. overfladen ud med en paletkniv. Sæt kagen i fryseren i ca. 3 timer. Desserten kan også anrettes i glas, som billedet viser.

Den frosne dessert bør tø op i ca. 4 timer i køleskab. Pynt med flormelis, hindbær, og  citronmelisse.

27 09 2016

image_pdfimage_print