Julekage

IMGA0021[1]

Fyld:

270 g sukker 112,5 g hasselnøddeflager
2,25 spsk kanel 9 æbler

Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i små stykker. Hæld dem i en gryde sammen med sukker. Lad dem varme langsomt op. Lad dem derefter simre i ca. 5 minutter. Stil dem på køl.

Bund:

337,5 g smør 472,5 g hvedemel
4,5 spsk sukker

Hak smørret i mel og sukker…og saml dejen. Rul dejen ud og beklæd 2 smurte tærtefade.

Marengslåg:

2,25 stk æggehvide 180 g sukker
2,25 tsk vanillesukker

Pisk æggehviden stiv. Tilsæt sukker og vanille…pisk videre til den bliver sej. Hæld det afkølede æblefyld ovenpå dejen. Drys med mandelflager og kanel. Fordel marengslåget på. Bages i en 175 graders forvarmet ovn i 45 minutter.

Servèr med flødeskum.

image_pdfimage_print