Kanelbrownies med pistacienødder og tranebær

Antal: 12 stk

 

Kanelbrownies.jpg-for-web-normal

 

120 g mørk chokolade 170 g smør
225 g sukker 4 æg
1 spsk kanel 150 g hvedemel
100 g pistacienødder (afskallede, usaltede) smør eller olie til pensling

Tænd ovnen på 190 grader. Pensl bradepanden med smør eller olie. Smelt chokolade og smør i en gryde ved meget svag varme, mens du rører. Tag gryden fra varmen, og rør godt rundt. Pisk sukker, æg og kanel sammen i en skål med en elpisker, til massen er lys og luftig. Tilsæt den smeltede chokolade, og rør rundt. Sigt melet i dejen, og rør, til dejen er jævn. Hak pistacienødderne groft med en stor kniv, og vend dem i dejen. Hæld dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 25 minutter. Den skal være fast i overfladen, men må gerne være lidt luftig indeni. Lad kagen køle lidt af.

Overtræk og pynt:

120 g mørk chokolade 1½ dl cremefraiche 18%
1 spsk ahornsirup 100 g pistacienødder (afskallede, usaltede)
50 g soltørrede tranebær

Bræk chokoladen i mindre stykker, og læg den i en varmefast skål. Placer skålen over en gryde med kogende vand i bunden, og lad chokoladen smelte langsomt. Når den er smeltet, tilsætter du cremefraiche og sirup og rører, til du har en jævn og blank masse. Smør chokolademassen ud over den let afkølede kage, og fordel pistacienødder og tranebær på chokoladen. Skær kagen ud i små firkanter, når overtrækket er størknet lidt.

Tip: Pistacienødderne kan udskiftes med pekan- eller valnøddekerner.

image_pdfimage_print