Kokusroulade med mascarpone creme

 

DSC01973 (Kopier)

Dej:

6 stk æg 300 g flormelis
50 g kokos 100 g kartoffelmel
2 tsk bagepulver

Del æggene i blommer og hvider og pisk blommerne sammen. Pisk hviderne igennem i en anden skål og tilsæt halvdelen af flormelisen. Pisk så marengsen cremet, og kom så resten af flormelisen i, og pisk stille til marengsen er glat. Sigt kartoffelmel og bagepulver i, vend til sidst kokosmel og æggeblommer i. Kom bagepapir på en bageplade, og fordel dejen i et jævnt lag – drys så med lidt kokosmel. Bag bunden på nederste rille i ovnen ved 200 grader i 8 – 10 minutter. Den afkøles så en smule. Vend den over på et stykke bagepapir, der er drysset med lidt sukker, fjern bagepapiret, som den er bagt på. Dæk bunden med et fugtigt viskestykke.

Creme:

600 g mascarpone 2 dl fløde
6 æggeblommer 50 g sukker
6 blade husblas Revet skal af 4 appelsiner
1 spsk hakket citronmelisse

Kom mascarponen i en skål og pisk den glat. Udblød husblasen i koldt vand. Varm fløden. Pres vandet fra husblassen, og smelt den i den varme fløde. Tilsæt så den revne appelsinskal. Pisk æggeblommerne lyse og luftige med flormelis. Rør fløden sammen med mascarponen. Pisk til mascarponen er opløst, og afkøl så massen til den er næsten kold. Kom så halvdelen af æggesnapsen i og pisk let. Vend så resten af æggesnapsen og citronmelissen i. Fordel cremen på bunden og rul den så sammen. Skal stå på køl et par timer.

Sauce:

1 pose skovbær 50 g flormelis

Saften fra appelsinerne

Optø skovbærrene, og kom dem i en gryde. Tilsæt appelsinsaft og sukker. Koges op og afkøles.

image_pdfimage_print