Tærte med lemoncurd og marengs

Mørdej:

270 g mel 200 g smør
100 g flormelis 1 æggeblomme

Ælt dejen hurtigt sammen og læg den på køl. Rul dejen ud. Udstik i cirkler og læg i smurte portionsforme. Dejen prikkes med en gaffel og bages ved 175 grader til den er gylden.

Lemoncurd:

240 g sukker 3 – 5 citroner, skal og saft
120 g smør, usaltet, skåret i mindre stykker 3 æg

Marengs:

6 æggehvider 350 g sukker

Pisk hviderne stive uden sukker. Vend 2 spsk sukker i og pisk derefter resten af sukkeret i, til massen er stiv og ikke kan falde ud af skålen.                                                                                           

Fyld lemoncurd i mørdejsskallerne og slut af med en top af marengs. Glaser med en brulee brænder og server.     

 

 

                                                                                        

 

 

 

               

image_pdfimage_print