Fiskefilet med remoulade

Fiskefilet.jpg-for-web-small

 

20 rødspættefileter salt
peber æg
5 spsk olie hvedemel
250 g rasp 250 g smør

Fileterne gåes igennem for ben.  Det yderste af fileterne kan skæres af. Fileterne vendes først i mel, så i sammenpisket æg og derefter i rasp. Steg fileterne i smør på en varm pande.De serveres lune med citronbåde og remoulade.

Hjemmelavet remoulade:

Mayonnaise:

1 dl pasteuriserede æggeblommer 1 tsk fint salt
1 spsk estragoneddike 1½ spsk sennep
5 dl olie evt. lidt koldt vand
   

Pickles:

Ca. 1,3 kg grove grøntsager efter udvalg og årstiden. F.eks. agurker, blomkål, skalotteløg,

ærter, gulerødder, hvidkål eller asier 1 liter eddike
600 g sukker 50 – 60 g sennepspulver
1 stor spsk karry stivelse/maizena

Fremgangsmåde:

En remoulade er i bund og grund lige dele mayonnaise og finthakkede pickles – dvs. senneps-syltede grøntsager. Vil man pifte remouladen op, kan man tilsætte hakkede kapers og krydderurter. Æggeblommerne røres seje med salt, sennep og eddike. Olien tilsættes i en tynd stråle, mens der røres. Efterhånden som olien tilsættes, bliver mayonnaisen tykkere. NB: Det er vigtigt, at ingredienserne har samme temperatur. Grøntsagerne renses, skæres i små stykker og blancheres 5 minutter i kogende eddike. Grøntsagerne tages op. Samme eddike koges med sukker. Karry og sennepspulver røres op med lidt kold eddike og tilsættes eddike/sukker-blandingen. Jævnes evt. med stivelse. Saucen koges igennem 5 . 10 minutter. Giv til sidst grøntsagerne et hurtigt opkog i saucen og tilsæt evt. atamon. Pickles fyldes på glas og lukkes. Pickles og mayonnaise blandes. Vil man have remouladen mere gul, kan man tilsætte gurkemeje.

image_pdfimage_print