Puttes leverpostej

Lav gerne en stor portion. Kom leverpostejen i aluforme, og frys de portioner ned, som ikke skal spises i dagene efter bagningen.

IMGA0017[2]

 

750 g hakket svinelever 500 g hakket spæk
3 æg 5 dl mælk
1 dl fløde 4 små løg, revet
4½ tsk hvedemel 4 tsk salt
2 tsk peber ½ tsk allehånde
½ tsk merian

Rør løg, spæk og mel sammen med en håndmixer eller i en foodprocessor. Herefter røres æg, merian, allehånde, salt og peber i. Når æggene og krydderierne er rørt sammen med resten, tilsættes leveren. Rør det godt sammen og tilsæt så mælk og fløde. Rør, indtil farsen har en ensartet konsistens. Hæld farsen i 500 g´s aluforme, men undlad at fylde dem helt til toppen, da leverpostejen hæver under bagning. Leverpostejen bages i vandbad i en 190 grader varm ovn i ca. 1 time.

Serveres med bacon, champignon og rødbeder.

image_pdfimage_print