Andebryst med varm rødkålssalat

 

10338-andebryst-paa-rugbroed[1]

 

400 g fintsnittet rødkål 2 appelsiner skåret i tern
2 æbler skåret i tern 50 g groft hakket valnødder
½ tsk spidskommen 1 kanelstang
5 nelliker 1 dl sukkerfri tranebærsaft
1 tsk rødvinseddike 1 andebryst på ca. 300 g
olie salt og peber


Rids skindet på andebrystet og drys med salt og peber. Steg brystet 8 minutter på skindsiden og derefter 8 minutter på den anden side på en slip-let pande. Brug endelig ikke noget fedt på panden, da skindsiden indeholder rigeligt med fedt. Lad andebrystet hvile i ca. 10 minutter.
Svits rødkålen i lidt olie i en gryde og tilsæt kanel, nelliker, spidskommen og tranebærsaft. Lad det simre let under låg i ca. 10 minutter under let omrøring et par gange. Tilsæt så appelsin og æbler og lad det simre i yderligere 10 minutter. Når rødkålen har den ønskede konsistens – jeg kan bedst li` den med lidt bid i – vendes valnødderne deri, og den er klar til servering.

image_pdfimage_print