Dampet rødtunge med røget rejesauce og gule kartofler 

 

dampet roedtunge.jpg-for-web-small

 

10 rødtunger 1 kg røgede rejer 4 store skalotteløg
Det hvide fra 4 porrer Tomatpurè 10 fed hvidløg
Lidt cognac 10 dl fiskefond 1 liter fløde
små kartofler 2 tsk gurkemeje olivenolie
salt og peber

 

Kartoflerne skrælles og koges i letsaltet vand med gurkemeje. Rejerne pilles og skaller og rejer gemmes hver for sig. Svits løg, porrer og hvidløg i olivenolie. Tilsæt tomatpurè og rejeskaller. Lad det koge i 4 minutter og kog panden af i cognac. Tilsæt fond og lad det koge i 5 minutter. Tilsæt fløden og lad det simre i et par minutter. Blend, sigt og smag saucen til. Tilsæt rejerne og lun dem. Fisken skæres i filet, rulles og dampes i ovnen. 

image_pdfimage_print