Glaceret lam, asparges, små gulerødder og  pastinakcreme

 

Glas lam asp gule og pasti.JPG-for-web-normal

2,5 kg lammeculotter 8 fed hvidløg
Et par stilke timian En smule soya
4 tsk salt 8 spsk sukker eller 1 spak honning
Lidt friskkværnet peber

Tænd ovnen på 225 grader. Bland alle ingredienserne med undtagelse af lam. Mariner lammet i 1 – 24 timer (alt efter hvor lang tid, du har) Kom lammet i et ovnfast fad og brun det i ovnen ved de 225 grader i 7 – 8 minutter. Så tages lammet ud og stilles til at hvile i ca. 10 minutter. Kom det derefter tilbage i ovnen i 15 minutter. Lad det hvile ca. 5 minutter før udskæring og servering.Garniture:

3 bundter asparges 3 store håndfulde gulerødder
Ca. 15 stængler frisk timian Olie
Salt

Sæt en stor gryde over til kogning. Vask gulerødder grundigt. Knæk enderne af aspargesene. Lad dem dryppe af. Varm en pande godt op. Kom lidt god oliven- eller rapsolie på panden. Kom gulerødderne på panden. Efter 5 minutter tilsættes lidt salt og timiankvistene. Tag gulerødderne af varmen. Kom aspargesne i det kogende vand sammen med lidt salt. Kog asparges i 2 – 3 minutter.

Pastinakcreme:

6 pastinakker 1 håndfuld timian
ca. 1 liter sødmælk lidt eddike
citronsaft salt og peber

Skræld pastinakkerne og skær dem i grove stykker. Kom dem i en lille gryde og dæk med sødmælk. Lad pastinakkerne simre i ca. 20 minutter til de er møre. Si sødmælken fra – men gem mælken! Pastinakken kommes i en blender og blendes med lidt mælk af gangen, smag til med lidt eddike, citron, salt og peber.

Indiske kartofler med spinat:

2000 g kartofler 4 store løg i tynde skiver/terninger
et 10 cm stykke frisk ingefær, revet 8 fed finthakket hvidløg
12 tomater i terninger 8 hakkede friske chili
4 spsk olivenolie 8 tsk gurkemeje
8 tsk stødt spidskommen 8 tsk fennikelfrø (kan udelades)
salt og friskkværnet peber 1 dl vand/lys bouillon
400 g frosset helbladet spinat (eller frisk) evt. frisk koriander eller hakket persille

Skræld kartoflerne, og skær dem i mellemstore terninger. Hak og riv alle de øvrige ting, men hold dem hver for sig. Varm olien op i en wok eller sauterpande. Steg løggene gyldne og sprøde i 5 – 8 minutter. Kom alle de tørre krydderier, kartofler, hvidløg, ingefær og chili i, og rør godt i nogle minutter. Tilsæt tomaterne, og dæmp varmen. Rør det meste af tiden, og kom lid vand/ bouillon ved, så det ikke brænder på. Når kartoflerne er møre vendes den friske spinat deri. Den friske spinat  skal kun lige falde sammen. Den frosne spinat varmes godt igennem.

Smag til med salt og peber. Servèr med grønt drys. 

image_pdfimage_print