Svinemørbrad med urtefyld og caperssauce

 

Svinem+©rbrad

 

3 stk svinemørbrad 5 store gulerødder
½ selleri 3 porrer
2 rødløg 1 – 2 persillerødder
½ bundt timian lidt olie
salt/peber

Sauce:

5 dl creme fraice 38% 5 æggeblommer
75 g hakkede kapers salt, cayennepeber

Garniture:

500 g små nye kartofler 2 stilke løvstikke
2 tsk salt

Urterne skæres i juliene og sauteres på en pande og krydres med salt og peber. Svinemørbraden skæres halvt igennem på langs og lægges imellem 2 stykker plastik og bankes ud, så den er lige tyk over det hele. Halvdelen af urterne deles ud over mørbraden, som derefter bindes op. Brunes af på en pande og steges i ovnen ved 200 grader i 25 minutter. Trækker herefter i 15 minutter. Creme fraice koges op og legeres med æggeblommerne. Kapers tilsættes og der smages til med salt og cayennepeber. Pas på med saltet, da kapers er salte i sig selv. Kartoflerne vaskes fri for jord og koges møre i saltet vand med løvstikke. Kødet befries for snoren og skæres i skiver, og resten af urterne serveres til som ekstra garniture.

image_pdfimage_print