Bagt fisk med hvidvinssauce og grønt

2 kg fisk, f.eks. torsk, kuller, helleflynder, kulmule eller anden hvid fisk

Bagt fisk

 

7 gulerødder 5 squash
olivenolie til stegning af grøntsager 5 fed finthakket hvidløg
4 tsk fintrevet citronskal bladene af 6 kviste timian
salt og peber lidt olivenolie
3 spsk finthakket skalotteløg 5 dl hvidvin
6 dl piskefløde 2½ spsk dijonsennep
lidt citronsaft 1 pt dild

Skræl gulerødderne, og skær gulerødder og squash i små tern. Steg gulerødder og squash på en pande med lidt olivenolie i nogle minutter til de er let møre. Krydr med hvidløg, citronskal, timian, salt og peber. Skær fisken i 18 portionsstykker, og kom stykkerne på en bagepande med bagepapir. Krydr med salt, peber og lidt olivenolie. Bag fisken kort før servering i ovnen 10 – 12 min. ved 185 grader. Steg skalotteløg ved svag varme i en lille gryde med olivenolie nogle minutter. Tilsæt hvidvin og lad det simre, til der kun er 1/3 af vinen tilbage i gryden. Hæld fløde i gryden og kog det, indtil det bliver cremet i konsistensen. Tag gryden af varmen og pisk lidt dijonsennep i saucen. Krydr med salt, peber og lidt citronsaft. Anret grøntsagerne med et stykke bagt fisk og en skefuld hvidvinssauce på tallerkenen og et drys med plukket dild.

image_pdfimage_print