Julesalat

50 g græskarkerner 1 spsk rapsolie
1 tsk salt
300 g julesalat 200 g rødbede
1 bt bredbladet persille 50 g tørrede tranebær

Billede22.jpg-for-web-normal

Rist græskarkernerne i 1 spsk rapsolie på en pande til de begunder at puffe. Tag panden af varmen og drys med salt. Skær det nederste af julesalaten af og adskil bladene. Læg nogle enkelte blade rundt på et stort fad. Snit resten af julesalaten fint. Skær den syltede rødbede i fine tern. Skyl og hak persillen.

Bland det hele sammen i salatskålen med tørrede tranebær. Pynt med puffede græskarkerner.

 Dressing:

1 appelsin 4 spsk æbleeddike
1 tsk fennikelfrø 6 spsk koldpresset olivenolie
salt og peber

Pres saften fra appelsinen. Rør appelsinsaften med æbleeddike, fennikelfrø og olivenolie. Smag til med salt og peber. Hæld dressingen over salaten.

image_pdfimage_print