Brød med rosmarin og feta
50 g smør | 6 dl mælk |
2 dl græsk yoghurt | 50 g gær |
2 tsk salt | 2 tsk sukker |
1100 g hvedemel | 300 g fetaost |
rosmarin | olivenolie |
salt (gerne flagesalt) |
Smelt smørret i en gryde, og tilsæt mælk og yoghurt. Blandingen skal være lillefingervarm. Smuldr herefter gæren i. Rør til den er helt opløst, og tilføj så sukker, salt og mel lidt af gangen, indtil dejen er mættet. Ælt dejen godt igennem, og lad den hæve en times tid.
Beklæd 2 bageplader med bagepapir, og ælt dejen godt igennem og rul den ud, så den passer til bagepladen. Lad den hæve endnu i ca. 30 minutter.
Lav så små fordybninger i dejen med fingrene ( som man gør med foccaciabrød). Kom så olivenolie på toppen, og drys med flagesalt, rosmarin og fordel små stykker feta på toppen.
Bag i ca. 15 minutter i en 225 graders varm ovn.