Focaccia med rosmarin og flagesalt
Lind dej til focaccia:
50 g gær
1 liter lunkent vand
300 g ølandshvede
1 kg hvedemel
Topping:
1 dl god olivenolie
3 stk rosmarin
1½ spsk flagesalt
Smagsneutralt olivenolie
Smuldr gæren ud i røremaskinens skål. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt focacciadejen i lavt gear i 25 minutter. Den lange æltetid er vigtig, for det sikrer en elastisk dej, der kan bære sig selv, selv om den er lind. Sluk for røremaskinen, og tag dejkrogen af. Lad dejen hvile utildækket, mens den stadig er i røreskålen i 30 minutter. Form små boller og anbring dem på bagepapir på en plade. Lad bollerne hæve yderligere i 30 minutter.
Pensl bollerne med olivenolie. Drys flagesalt og plukket rosmarin ud på olien. Sæt bollerne ind i en 230o forvarmet ovn. Stil samtidig . en skål med ½ dl koldt vand nederst i ovnen og luk ovnlågen i. Bag bollerne, til de er gyldne, i ca. 30 minutter, afhængig af ovnen. Lad bollerne køle af på en bagerist.
Focaccia kan sagtens nedfryses.