Gulerods-flute

3 – 4 flutes

INGREDIENSER:

25 g smeltet smør 2½ dl mælk
2½ dl vand 40 g gær
2 spsk honning 1 spsk salt
ca. 2 spsk hakket frisk timian 4 dl revne gulerødder
ca. 9 dl hvedemel 4 dl fuldkornsmel, f.eks. grahamsmel

gulerodsbroed

Smelt smørret og bland det i mælken og vandet. Rør gæren ud i væsken og tilsæt honning, salt, timian, gulerødder og grahamsmel. Bland grundigt, og lad dejen stå et kvarter, så det grove mel kan stå og suge væsken. På den måde er det nemmere ikke at komme til at overdosere hvedemelet i den sidste end.

Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, og ælt grundigt til den er glat og smidig. Lad den hæve under et fugtigt klæde i 1 . 1½ time. Form dejen til flutes eller små brødog lad dem efterhæve et kvarter.

Bag flutene ved 225 grader i ca. 20 minutter.

image_pdfimage_print