Gulerods-flute
3 – 4 flutes
INGREDIENSER:
25 g smeltet smør | 2½ dl mælk |
2½ dl vand | 40 g gær |
2 spsk honning | 1 spsk salt |
ca. 2 spsk hakket frisk timian | 4 dl revne gulerødder |
ca. 9 dl hvedemel | 4 dl fuldkornsmel, f.eks. grahamsmel |
Smelt smørret og bland det i mælken og vandet. Rør gæren ud i væsken og tilsæt honning, salt, timian, gulerødder og grahamsmel. Bland grundigt, og lad dejen stå et kvarter, så det grove mel kan stå og suge væsken. På den måde er det nemmere ikke at komme til at overdosere hvedemelet i den sidste end.
Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, og ælt grundigt til den er glat og smidig. Lad den hæve under et fugtigt klæde i 1 . 1½ time. Form dejen til flutes eller små brødog lad dem efterhæve et kvarter.
Bag flutene ved 225 grader i ca. 20 minutter.