Havrebrød
8 dl vand | 8 dl fuldkornshvedemel |
4 dl letmælk | 100 g gær |
3 tsk groft salt | 4 spsk olie |
14 dl sigtemel | 2 håndfuld havremel |
Kog vandet.
Kom fuldkornsmelet i en røreskål, hæld det kogende vand over, rør rundt, og lad det stå 5 minutter. Rør mælken i, og lad dejen blive lunken.
Tilsæt gær, salt og olie, og rør godt rundt.
Tilsæt sigtemelet, og rør dejen i 3 – 4 minutter med en ske eller dejkrog. Dæk dejen med film, og lad den hæve 45 minutter.
Kom vand på dine håndflader. Pres luften ud af dejen, og form den til 2 runde kugler eller mange små kuvertbrød. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og drys havregryn over, imens dejen stadig er våd.
Efterhæv brødene i ca. 30 minutter.
Bag brødene midt i en 200 grader varm ovn i 30 minutter.