Havrebrød

8 dl vand 8 dl fuldkornshvedemel
4 dl letmælk 100 g gær
3 tsk groft salt 4 spsk olie
14 dl sigtemel 2 håndfuld havremel

untitled

Kog vandet.

Kom fuldkornsmelet i en røreskål, hæld det kogende vand over, rør rundt, og lad det stå 5 minutter. Rør mælken i, og lad dejen blive lunken.

Tilsæt gær, salt og olie, og rør godt rundt.

Tilsæt sigtemelet, og rør dejen i 3 – 4 minutter med en ske eller dejkrog. Dæk dejen med film, og lad den hæve 45 minutter.

Kom vand på dine håndflader. Pres luften ud af dejen, og form den til 2 runde kugler eller mange små kuvertbrød. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og drys havregryn over, imens dejen stadig er våd.

Efterhæv brødene i ca. 30 minutter.

Bag brødene midt i en 200 grader varm ovn i 30 minutter.

image_pdfimage_print