Indbagt brød med fetafyld
Dej:
50 g gær | 5 dl mælk med højest 0,7 % fedt |
2 dl A38 naturel med højst 0,7 % fedt | 4 spsk smeltet smør |
2 æg | 2 tsk salt |
2 tsk bagepulver | ca. 500 g hvedemel |
Fyld:
400 g fetaost | 2 dl hakket persille |
1 æg til pensling | Nigellafrø (Jomfru i det grønne) eller sesamfrø |
Mælken lunes, og gæren udrøres i den. Resten af ingredienserne tilsættes, og dejen æltes godt igennem.
Dejen hviler i 5 minutter og æltes igen i 5 minutter. Den stilles til hævning i ca. 30 minutter.
Dejen rulles ud, til den er ca. 1 cm tyk og stikkes så ud i cirkler, 10 – 12 cm i diameter.
Lidt fyld lægges på den ene halvdel af dejen, og den anden halvdel foldes over. Kanterne presses let sammen med en finger. Brødene stilles til efterhævning i ca. 15 minutter. De pensles med sammenpisket æg, inden de bages på midterste ovnrille ved 200 grader i ca. 15 minutter, til de er lysebrune.