Indbagt brød med fetafyld

Indbagt brød med fetafyld

Dej:

50 g gær 5 dl mælk med højest 0,7 % fedt
2 dl A38 naturel med højst 0,7 % fedt 4 spsk smeltet smør
2 æg 2 tsk salt
2 tsk bagepulver ca. 500 g hvedemel

Fyld:

400 g fetaost 2 dl hakket persille
1 æg til pensling Nigellafrø (Jomfru i det grønne) eller sesamfrø

Mælken lunes, og gæren udrøres i den. Resten af ingredienserne tilsættes, og dejen æltes godt igennem.

Dejen hviler i 5 minutter og æltes igen i 5 minutter. Den stilles til hævning i ca. 30 minutter.

Dejen rulles ud, til den er ca. 1 cm tyk og stikkes så ud i cirkler, 10 – 12 cm i diameter.

Lidt fyld lægges på den ene halvdel af dejen, og den anden halvdel foldes over. Kanterne presses let sammen med en finger. Brødene stilles til efterhævning i ca. 15 minutter. De pensles med sammenpisket æg, inden de bages på midterste ovnrille ved 200 grader i ca. 15 minutter, til de er lysebrune.

image_pdfimage_print