Kartoffelfocaccia

Kartoffelfocaccia.JPG-for-web-small

Frisk rosmarin 4 spsk olivenolie
200 g feta 15 kogte kartofler
800 g groft ølandshvedemel 2 løg 
2 spsk salt 700 g hvedemel
12 dl vand 20 g gær

Rør gæren ud i vand, kom det grove mel og salt i, og ælt hvedemel i til en god elastisk dej. Kom dejen i en gastro/bradepande, og lad den hæve på køl natten over. Hvis tiden er mere knap, kan der tilsættes mere gær (100 g evt.)

Tag dejen ud 2 timer inden den skal i ovnen.

Forbered nu fyldet.

Skær de kogte kartofler i mindre stykker og mariner dem i olivenolie, salt og masser af rosmarin.

Skær løg i fine både og feta i tern. Tryk kartofler, løg og feta ned i dejen, og drys med rigeligt rosmarin. Bag i ovnen ved 200 grader i 20 – 25 minutter. Afkøl på rist og server lun.                                            

                                                        

image_pdfimage_print