Kartoffelfocaccia
Frisk rosmarin | 4 spsk olivenolie |
200 g feta | 15 kogte kartofler |
800 g groft ølandshvedemel | 2 løg |
2 spsk salt | 700 g hvedemel |
12 dl vand | 20 g gær |
Rør gæren ud i vand, kom det grove mel og salt i, og ælt hvedemel i til en god elastisk dej. Kom dejen i en gastro/bradepande, og lad den hæve på køl natten over. Hvis tiden er mere knap, kan der tilsættes mere gær (100 g evt.)
Tag dejen ud 2 timer inden den skal i ovnen.
Forbered nu fyldet.
Skær de kogte kartofler i mindre stykker og mariner dem i olivenolie, salt og masser af rosmarin.
Skær løg i fine både og feta i tern. Tryk kartofler, løg og feta ned i dejen, og drys med rigeligt rosmarin. Bag i ovnen ved 200 grader i 20 – 25 minutter. Afkøl på rist og server lun.