Naan-brød
7,5 dl vand
100 g gær
1 dl youghurt naturel
3 æg
3 dl olie/smeltet smør
30 g havsalt
30 g sukker
2000 g hvedemel
Lidt olivenolie til pensling. Olivenolien kan drysses med et udvalg af: spidskommenfrø, hvidløg, halvstærke røde chilier, friske krydderurter, sesamfrø, birkes eller “jomfu i det grønne”-frø. Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt youghurten, æg, olie, salt og sukker. Bland det godt. Rør melet i, og ælt dejen til den er smidig og glat – ca. 8 minutter i røremaskinen. Lad dejen hæve lunt og tildækket, til den har dobbelt størrelse, ca. 1 – 2 timer. Del dejen i 20 stykker og form hver af dem til en kugle, og lad dem hæve yderligere i ca. 30 minutter på køkkenbordet. Form stykkerne til dråbeformede brød, der er tykkere i kanten end på midten. Pensl brødene med olivenolie, og drys med frø efter smag. Sæt evt. en bagesten i ovnen og varm ovnen op til 250 grader. Skub forsigtigt brødene ind på bagestenen, og bag dem i ca. 8 – 10 minutter. De skal være bløde og ikke sprøde.