Naan
Efterhånden er naan blevet en fast del af brødsortimentet i de danske supermarkeder. Jeg selv køber ofte naan som alternativ til pitabrød eller roti. Det er lækkert som dyppebrød sammen med forskellige slags dip og dressinger ved et middagsbord. Har man tid og overskud, er der nu noget særligt over at servere noget velduftende, friskbagt naan direkte fra ovnen – og det er faktisk ikke særlig svært.
Ingredienser (4 stk):
8 dl hvedemel
2 tsk salt
2 dl mælk
½ pakke gær
2 spsk olie
1 dl youghurt naturel
1 tsk løgfø (Jomfu i det grønne), olie eller smeltet smør til pensling
Fremgangsmåde:
Lun mælken og rør gæren heri.
Hvedemel og salt rystes sammen i en stor skål og æltes sammen med de øvrige ingredienser, til dejen er smidig og glat.
Dæk dejen til og stil den lunt i ca. 1 time, mens den hæver.
Tænd ovnen på 225 grader.
Drys mel på bordet og ælt dejen godt i et par minutter, før den deles op i 4 boller.
Rul hver bolle ud i en rund eller oval form på ca. ½ cm højde.
Bages på midterste rille i ovnen i 5 minutter.
De varme naan-brød pensles med smør eller olie inden servering.