Pandebrød
50 g gær | 5 dl lunkent vand |
300 g græsk yoghurt 10 % | 3 tsk. groft salt |
200 g durummel | 800 g hvedemel |
Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt yoghurt og salt. Tilsæt durummel og hvedemel, og ælt dejen grundigt, til den er smidig.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1 time.
Hæld dejen ud på et let meldrysset bord, og del den i lige store stykker. Form dejstykkerne til runde boller, og rul hver bolle ud til en flad cirkel med en tykkelse på ca. ½ cm.
Steg brødene 1 ad gangen på en tør pande i 1 – 2 minutter på hver side, til de får sorte pletter, og dejen bobler op. Vend brødene med en spatel undervejs. Pak de varme brød ind i et rent viskestykke, så de holder sig bløde indtil servering.
08022022