Pooris

food-pictures-080[1].jpg-for-web-normal600 g  hvedemel

30 g  smør, blødgjort

2  knivspids salt

Vegetabilsk olie til friturestegning,

plus ekstra til pensling af køkkenbordet.

Sigt melet i en stor skål – vigtigt for at undgå klumper. Tilsæt smørret og 4 spsk varmt vand. Bland til dejen er blød. Ælt dejen grundigt med knyttede hænder i skålen. Kom vand på knoerne, og pres dem, den   ene   efter den anden, flere gange ned i dejen. Ælt og pres din poorisdej mod siden af skålen, indtil den er blød og glat. Det tager ca.  10 minutter. Når du lægger kræfter  i dette indledende arbejde, vil du opnå et virkeligt godt  resultat. Del nu poorisdejen i 20 lige store stykker. Dæk stykkerne med et rent, fugtigt viskestykke. Pensl køkkenbordet med lidt olie. Opvarm olien i en dyb gryde eller en frituregryde, til temperaturen når 190 grader, du kan  teste temperaturen ved at putte et lille stykke dej i olien – den skal straks hæve og komme op til overfladen. Rul dine dejstykker ud på det penslede køkkenbord, til cirkler på 12 – 15 cm, og ca. 3 mm tykke. Steg dine pooris i olien én af gangen – ca. 30 sekunder. Dejen skal hæve og være helt lysebrun. Steg på begge sider. Brug en hulske til at tage brødene op og læg dem på fedtsugende papir. Stabl endelig ikke dine pooris. Det lækre ved disse brød er netop det luftige og lette. Servér dine pooris varme og helt friskbagte.

image_pdfimage_print