Roti

Brødet her kaldes roti på punjabi og chapati på urdu. I min familie kalder vi det konsekvent roti, uanset om vi taler urdu eller punjabi. Dejen, atta, blandes af hvedemel, grahamsmel og vand. Nogle kommer også lidt salt i, men det har jeg aldrig set Beji, eller min mor gøre, så det gør jeg heller ikke. Man kan tilpasse mængden af grahamsmel, alt efter hvor grov en dej, man ønsker. Et godt resultat opnås med en del grahamsmel og tre dele hvedemel. Man kan også købe den færdige atta-melblanding i de fleste parkistanske og indiske forretninger. Dejen kan holde sig i et par dage i køleskabet i en lufttæt bøtte, så det kan godt betale sig at lave en ordentlig portion.

BIngredienser (5 – 6 stk):

2 dl grahamsmel (de 2 meltyper kan erstattes af 350 g atta-blanding)

2½ – 3 dl vand

Lidt olie eller smør til bagning.

Tip:

En lækker variant af roti er det ovnbagte tandoori roti. Rul tre roti ud og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bages i 8  –  10 minutter ved 225 grader.

Smøres med smør inden servering.

Fremgangsmåde:

Bland de to meltyper og tilsæt vandet lidt af gangen. Når dejen er smidig og har konsistens som en moden tomat, stilles den på køl i   ca. 30 minutter. Dejen tages ud af  køleskabet  og formes til 5  –  6 boller. Kom gerne lidt fedtstof på hænderne, så dejen ikke klister for meget. Drys lidt mel på bordet og lad bollerne hvile, mens panden varmes op. Dyp en bolle i mel og rul den flad med en kagerulle. Brug lidt ekstra mel, hvis dejen klister. Kom lidt fedtstof på panden, og læg rotien på. Bages på den ene side, til overfladen bobler op. Vend rotien og bag den på den anden side. Hvis kanterne virker rå, trykkes de ned på panden med et viskestykke eller en gaffel. Når rotien er bagt færdig, tages den af panden, smøres med  lidt fedtstof og lægges halvt sammen.

image_pdfimage_print