Tomat-foccacia
Dej:
5 dl koldt vand | 10 g gær |
1 spsk groft salt | 1 spsk olivenolie |
250 g italiensk durummel | Ca. 400 g italiensk hvedemel |
1 spsk olivenolie til pensling |
Fyld:
250 g cherry- eller blommetomater | 2 tsk tørret rosmarin |
Groft salt |
Hæld vand i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt og olie og rør først durummel og dernæst hvedemel i væsken lidt af gangen. Rør dejen længe – ca. 10 min. – indtil dejen har konsistens som tyktflydende havregrød. Dejen røres enten med en røremaskine eller en håndmikser med dejkroge. Stil dejen tildækket i køleskabet til næste dag. Hæld så dejen i en bradepande med bagepapir. Glat den ud med håndfladen, så den fylder formen. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 times tid. Pensl overfladen med olivenolie og fordel tomaterne i dejen. Drys med groft salt og rosmarin. Bag brødet ved 225 grader i ca. 25 minutter. Afkøl brødet på en bagerist.
23022016