Tyrkisk brød
100 g gær | 2 tsk salt |
2 spsk sukker | 10 dl lunkent vand |
ca. 1000 g hvedemel | 10 spsk yoghurt |
nigellafrø og sesamfrø |
Det er den karakteristiske smag af nigellafrø, også kaldes jomfru i det grønne, som gør dette brød særlig delikat. Opløs gæren, sukker og salt i det lunkne vand og tilsæt hvedemelet. Ælt dejen til den er smidig og blank, gerne i en røremaskine, det tager omkring 8 – 10 minutter. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i en tildækket skål i ca. 1½ – 2 timer. Del den i 2 lige store dele. Tænd ovnen på 250 grader, og rul hver del ud til ca. 1 cms tykkelse. Kom dejen på en bageplade med bagepapir. Pensl brødet med en blanding af yoghurt og æggeblomme og drys med nigellafrø og sesamfrø. Bag brødet i 6 – 8 minutter på den øverste rille i ovnen. Servèr med det samme.