Æbledessert med lakridscreme og lakridsmarengs

Lakridsmarengs-sticks:                        

160 g pasteuriseret æggehvide 340 g flormelis

                                  aeblekompost

                                                           

Start med at lave lakridsmarengs-sticks. Pisk æggehviden til fast skum, og tilsæt flormelis lidt af gangen. Pisk godt i ca. 5 minutter. Kom Marengsmassen i en engangssprøjtepose med rund tyl(ca. 6 mm i diameter), og sprøjt den ud på en bageplade ned bagepapir i 14 cm lange stænger. Drys lakridspulver på stængerne. Bag dem ved 90 grader i ca. 1 time på den nederste rille i ovnen. Lad dem afkøle på bagepladen. Opbevar de afkølede lakridsmarengs-sticks i en tætsluttet beholder.

Æblekompot:

2400 g æbler

8 spsk vand

evt. sukker

Forbered nu æblekompotten. Vask æblerne og skræl dem. Fjern kernehuset fra æblerne, og skær dem i små tern. Kom æblestykkerne i en gryde sammen med lidt vand. Lad det koge ved middelvarme i ca. 15 minutter. Smag evt. til med lidt sukker. Mos den kogte æblekompot let med grydeskeen – der må gerne være lidt tekstur i massen, så det skal ikke være en fin purè. Lad æblekompotten afkøle.

Lakridscreme:

600 g mascarpone 120 g flormelis
4 spsk lakridspulver 10 dl piskefløde

Afslut med at lave lakridscremen. Pisk mascarponen, flormelis og lakridspulver sammen til en tyk creme. Pisk fløden til en let skum, og vend den forsigtigt i mascarponecremen. Anret desserten i høje glas. Kom først et lag æblekompot i glasset, derefter et lag lakridscreme efterfulgt af endnu et lag æblekompot og afslut med et lag lakridscreme. Knus et par lakridsmarengs-sticks og drys oven på lakridscremen. Stik et par sticks ned i glasset, og desserten er klar til servering.

11102016

image_pdfimage_print