Æblekage med kokosmarengs
125 g blødt smør | 150 g sukker |
2 æggeblommer | 200 g hvedemel |
1 tsk bagepulver | 1 1/4 dl mælk |
3 skrællede æbler skåret i både. Anden frugt/andre bær kan bruges. Frugt kan også udelukkes.
Kokosmarengs:
2 æggehvider | 125 g flormelis (sukker kan også bruges) |
65 g kokosmel (ca. 2 dl) (kan evt. udelades) |
Drys: 2 – 3 spsk kokosmel (kan udelades)
Æblekage:
Pisk smør og sukker hvidt men en elpisker. Pisk æggeblommerne i èt af gangen.
Bland bagepulveret med hvedemelet og rør det i dejen forsigtigt sammen med mælken. Brug en dejskraber til at røre med.
Smør et lagkagefade eller en springform med smør og fordel dejen heri. Min form målte 24 cm i diameter. Du kan også bage kagen i en lille bradepande/ildfast fad med målene ca. 18 x 22 cm. Skræl æblerne og skær dem i både. Stik æblestykkerne ned i dejen.
Bag kagebunden i ca. 15 minutter ved 175 grader varmluft. Den skal være en smule gylden, men ikke gennembagt.
Kokosmarengs:
Pisk æggehviderne stive og tilsæt flormelis langsomt lidt af gangen. Pisk til du får en sej blank marengs.
Bland kokosmel i marengsen. Fordel marengsen på toppen af kagen. Brug en dejskraber.
Drys evt. lidt kokosmel på marengsen og bag nu kagen i 20 minutter ved 150 grader varmluft. Hold øje med at kagen ikke bliver for mørk og skr evt. lidt ned for temperaturen . åben ikke ovnlågen.
Kagen er færdig, når den er sprød og gylden. Servèr kagen lun eller afkølet. Marengsen er lidt porøs i det, så skær forsigtigt stykkerne ud. Serveres med flødeskum.