Æblekage med kokosmarengs

 

125 g blødt smør 150 g sukker
2 æggeblommer 200 g hvedemel
1 tsk bagepulver 1 1/4 dl mælk

3 skrællede æbler skåret i både. Anden frugt/andre bær kan bruges. Frugt kan også udelukkes.

Kokosmarengs:

2 æggehvider 125 g flormelis (sukker kan også bruges)
65 g kokosmel (ca. 2 dl) (kan evt. udelades)  

Drys: 2 – 3 spsk kokosmel (kan udelades)

Æblekage:

Pisk smør og sukker hvidt men en elpisker. Pisk æggeblommerne i èt af gangen.

Bland bagepulveret med hvedemelet og rør det i dejen forsigtigt sammen med mælken. Brug en dejskraber til at røre med.

Smør et lagkagefade eller en springform med smør og fordel dejen heri. Min form målte 24 cm i diameter. Du kan også bage kagen i en lille bradepande/ildfast fad med målene ca. 18 x 22 cm. Skræl æblerne og skær dem i både. Stik æblestykkerne ned i dejen.

Bag kagebunden i ca. 15 minutter ved 175 grader varmluft. Den skal være en smule gylden, men ikke gennembagt.

Kokosmarengs:

Pisk æggehviderne stive og tilsæt flormelis langsomt lidt af gangen. Pisk til du får en sej blank marengs.

Bland kokosmel i marengsen. Fordel marengsen på toppen af kagen. Brug en dejskraber.

Drys evt. lidt kokosmel på marengsen og bag nu kagen i 20 minutter ved 150 grader varmluft. Hold øje med at kagen ikke bliver for mørk og skr evt. lidt ned for temperaturen . åben ikke ovnlågen.

Kagen er færdig, når den er sprød og gylden. Servèr kagen lun eller afkølet. Marengsen er lidt porøs i det, så skær forsigtigt stykkerne ud. Serveres med flødeskum.

 

 

 

 

image_pdfimage_print