Chokoladefondant med peanutbutter
1000 g mørk chokolade, mindst 70% | 500 g smør |
175 g hvedemel | 10 æg |
10 pasteuriserede æggeblommer | 550 g sukker |
2 glas peanutbutter | smør til formene |
2 spsk kakao til at drysse formene med |
Smør formene/ramekinerne, og drys dem med kakao, så de er klar. Smelt chokolade og smør over et vandbad. Tag det af varmen og rør det til en jævn masse. Afkøl det let. Pisk de hele æg godt med æggeblommer og sukker. Sigt melet ned i blandingen, og vend det forsigtigt med en dejskraber. Vend forsigtigt chokoladeblandingen i. Fordel 2/3 af dejen i formene, og kom peanutbutter i midten af hver. Fyld formene med resten af chokoladedejen. Bag kagerne i en 200 grader varm ovn i ca. 16 minutter, til de hæver op over formenes kant.
Anret den varme chokoladefondant på en tallerken og drys med kakao. Server evt. med flødeskum.