Hasselnøddekage med syltede hyben
Kage:
300 g sukker | 100 g smør |
10 æg | 150 g hasselnødder |
150 g hvedemel | 2 knsp. salt |
Tænd ovnen på 160 grader. Hæld sukkeret i et ovnfast fad, og sæt det i den varme ovn i 5 minutter. Smelt smørret, og afkøl. Pensl en springform (22cm) med lidt af det smeltede smør, og drys med mel. Slå det overskydende mel ud af formen.
Pisk æggene sammen i en skål, og pisk det varme sukker i lidt af gangen. Fortsæt med at piske i 5 – 8 minutter, til det bliver en luftig creme.
Mal hasselnødderne til mel i en foodprocessor, hurtighakker eller morter. Bland dem med hvedemel og salt, og ved det forsigtigt i æggemassen ad et par omgange.
Vend smørret i dejen, og hæld dejen i formen. Bag kagen midt i ovnen i ca. 40 minutter. Tjek med et træspyd, at kagen er gennembagt, og lad den så stå i formen i 5 minutter, inden den vendes ud på en rist til afkøling.
Syltede hyben:
500 g rensede hybenskaller | ½ liter vand |
1 citron | 1 stang vanilje |
500 g sukker |
Kog hybenskallerne med vand, fintrevet citronskal, citronsaft, vaniljekorn og vaniljestang under låg i ca. 20 minutter. Tag låget af, tilsæt sukker, og kog syltetøjet ved kraftig varme i 20 – 30 minutter. Afkøl.
Creme:
4 dl cremefraiche | ½ liter piskefløde |
Pisk creme fraiche og piskefløde til blødt skum.
Flæk nu kagen i 2 bunde, og læg den ene på et fad. Dæk kagen med halvdelen af cremen, og dryp syltede hyben over cremen. Gentag med den anden bund, eller læg de to kagebunde sammen med al cremen og syltede hyben, og pynt så med flormelis og hybenblomster.