Hindbærtærte
Bund:
350 g blødt smør | 350 g hvedemel |
240 g rørsukker | fintrevet skal af 2 appelsiner |
3 dl havregryn |
Fyld:
6 æg | 4 dl cremefraiche 18% |
150 g rørsukker | 200 g marcipan i små tern |
500 g hindbær | 100 g mandelsplitter |
Creme:
4 dl cremefraiche 18% | 4 spsk flormelis |
korn af 1 stang vanilje | fintrevet skal af 1 citron |
Saml smør med hvedemel, sukker, appelsinskal og havregryn. Brug fingrene, det er nemmest til den type dej. Tryk dejen ud i de smurte tærteforme. Pisk ingredienserne til fyldet sammen med en gaffel, og fordel det i den ubagte bund. Fordel hindbærrene på tærterne, og drys med mandelsplitterne. Bag tærterne midt i en 175o varm ovn i 30 minutter. Rør ingredienserne til cremen sammen, og sæt det i køleskabet, til tærterne skal serveres.