Hindbærtærte


Hindbaertaerte 1

Bund:

350 g blødt smør 350 g hvedemel
240 g rørsukker fintrevet skal af 2 appelsiner
3 dl havregryn

Fyld:

6 æg 4 dl cremefraiche 18%
150 g rørsukker 200 g marcipan i små tern
500 g hindbær 100 g mandelsplitter

Creme:

4 dl cremefraiche 18% 4 spsk flormelis
korn af 1 stang vanilje fintrevet skal af 1 citron

Saml smør med hvedemel, sukker, appelsinskal og havregryn. Brug fingrene, det er nemmest til den type dej. Tryk dejen ud i de smurte tærteforme. Pisk ingredienserne til fyldet sammen med en gaffel, og fordel det i den ubagte bund. Fordel hindbærrene på tærterne, og drys med mandelsplitterne. Bag tærterne midt i en 175o varm ovn i 30 minutter. Rør ingredienserne til cremen sammen, og sæt det i køleskabet, til tærterne skal serveres.