Italiensk æblekage med ricotta
Italienerne putter ost i stort set alt, hvad de kan finde på, og denne fantastiske kage er absolut ingen undtagelse. Ricottaen giver kagen en rigtig lækker og cremet konsistens. Den kan sagtens laves med f.eks. Clara Frijs pærer, hvis man har lyst til en variation. Den kan serveres lun med vaniljeis til eller med lidt creme fraiche med vaniljesukker i.
Til en springform:
3 æg | 270 g sukker |
300 g hvedemel | 75 g smeltet smør |
1,5 tsk bagepulver | 2,5 dl mælk |
300 g ricotta | 1 økologisk citron |
4 store skrællede æbler |
Pisk æg og sukker helt lysegult. Bland mel og bagepulver og put det sammen med det smeltede smør i “æggesnapsen”. Riv skrællen fra citronen på et fint rivejern. Tilsæt den revne citronskræld sammen med ricottaen i dejen. Til sidst presses citronen ned i dejen.
Hæld dejen ned i en springform, der enten er smurt godt med smør/olie eller beklædt med bagepapir.
Bag kagen i ovnen i 50 – 60 minutter. Efter 50 minutter kan du prøve at stikke en gaffel i kagen. Hvis der er dej på, så skal den have lidt mer tid i ovnen. Der må gerne være lidt krummer på gaflen, når du har prikket i kagen.
Tag den færdige kage ud af ovnen og lad den køle lidt af inden serveringen.