Julekage
Fyld:
270 g sukker | 112,5 g hasselnøddeflager |
2,25 spsk kanel | 9 æbler |
Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i små stykker. Hæld dem i en gryde sammen med sukker. Lad dem varme langsomt op. Lad dem derefter simre i ca. 5 minutter. Stil dem på køl.
Bund:
337,5 g smør | 472,5 g hvedemel |
4,5 spsk sukker |
Hak smørret i mel og sukker…og saml dejen. Rul dejen ud og beklæd 2 smurte tærtefade.
Marengslåg:
2,25 stk æggehvide | 180 g sukker |
2,25 tsk vanillesukker |
Pisk æggehviden stiv. Tilsæt sukker og vanille. Pisk videre til den bliver sej. Hæld det afkølede æblefyld ovenpå dejen. Drys med mandelflager og kanel. Fordel marengslåget på. Bages i en 175 graders forvarmet ovn i 45 minutter.
Servèr med flødeskum.