Kager med brombær og æble
250 g blødt smør | 250 g sukker | 6 æg |
100 g mandelmel | 200 g hvedemel | 2 tsk bagepulver |
4 æbler | 250 g brombær/hindbær | 100 g hasselnødder |
50 g smør i tern | 2 tsk kanel | 4 spsk rørsukker |
Tænd ovnen på 160 grader. Pisk smør og sukker, til det er hvidt, luftigt og cremet. Tilsæt æggene, et af gangen, mens du pisker. Rør mandelmel, hvedemel og bagepulver sammen. Rør det tørre i det våde. Skær det ene æble i tern. Skær det andet æble i tynde både. Vend forsigtigt æbletern og brombær i dejen. Kom dejen i muffinforme. Hak hasselnødderne groft. Pynt kagerne med æblebåde, hakkede hasselnødder og smørtern. Drys med sukker og kanel. Bag kagerne i 35 – 40 minutter. Test med en bagenål eller lign., at kagerne er gennembagte.
Servèr med flødeskum.