Lakrids-panna cotta
(8 personer)
Panna cotta er en enkel flødedessert fra Piemonte. Navnet betyder “kogt fløde” og hovedingredienserne er netop også fløde.
4 blade husblas | 1 liter piskefløde 38% |
3 spsk sukker | 3 tsk knust engelsk lakrids |
4 spsk rørsukker | 2 tsk fintrevet limeskal(usprøjtet) |
1 dl friskpresset limesaft | 4 pærer i mindre stykker |
friske citronmelisseblade til pynt
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 minutter. Kom fløde og sukker i en tykbundet gryde sammen med den knuste lakrids. Bring blandingen i kog under omrøring. Tag gryden af varmen, træk husblassen op af vandet, og kom den i den varme lakridsfløde. Rør til husblassen er opløst og fordel lakridsfløden i 8 små glas – ca. 1 1/4 dl i hvert. Stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 5 timer. Rør sukker, limeskal og saft sammen. Vend pærerne i lagen, og lad dem trække på køl.