Lemon cheesecake i glas

Kiksebunden:

450 g digestivekiks 45 g rørsukker
90 g smeltet smør 180 g grofthakket hvid chokolade

Knus digestive kiksene helt fint sammen med rørsukkeret og vend det rundt med det smeltede smør.

Hak den hvide chokolade groft og vend den i kiksemassen. Hold en smule af den hvide chokolade tilbage til pynt på de færdige desserter.

Ostecremen:

12 blade husblas Saften fra 3 øko-citroner og den fintrevne skal
600 g Philadelphia Naturel 275 g rørsukker
9 dl piskefløde 3 tsk vaniljesukker

Start med at lægge husblas ned i en skål med koldt vand.

Pres citronsaften ned i en lille kasserolle, og riv lidt af skallen henover. Lad det koge op og fjern det så fra varmen.

Pres vandet ud af den opløste husblas og rør husblasen ned i den varme citronsaft. Stil kasserollen til side og lad saften køle ned til den er fingervarm. Philadelphia, rørsukker og vanilje piskes sammen i en skål. I en anden skål piskes fløden let.

Tilsæt nu den fingervarme citronsaft til Philadelphia – blandingen, og pisk det grundigt sammen.

Tilføj derefter Philadelphia-blandingen til den letpiskede flødeskum og vend det forsigtigt sammen.

Fordel ostecremen i dine glas og sæt dem på køl.

Pynt:

Lige før servering pynter du glassene med friske jordbær, hindbær og/eller blåbær og den hakkede hvide chokolade drysses henover.

 

 

image_pdfimage_print