Mandelbund med abrikos
Bunde:
300 g smuttede mandler | 10 æggehvider |
½ tsk salt | 400 g sukker |
smør |
Rist de smuttede mandler på en tør varm pande, til de er gyldne. Pisk hviderne stive med salt, og pisk sukkeret i lidt af gangen. Mal mandlerne fint i en blender og vend dem i hviderne. Kom massen i 4 smurte springforme. Bag bundene i en forvarmet ovn ved 160 grader i 25 – 30 minutter. Når de er bagte, tages de ud af formene og afkøles.
Fyld:
300 g abrikoser | 6 dl vand |
150 g sukker | 2 dl likør |
8 dl piskefløde |
Skær abrikoserne i kvarte og kog dem i vandet med sukkeret. Hak dem i en blender med lidt af sukkervandet og likør. Læg et lag abrikos og et lag flødeskum ovenpå en af bundene. Læg en bund ovenpå. Afslut med endnu et lag abrikos og flødeskum.