Mandelkage med brombærmousse

imagecropper[1]

6 store æg 350 g sukker
150 g smør 300 g mandler
1 tsk kardemomme 300 g hvedemel
4 tsk bagepulver 200 g marcipan

Pisk æg og sukker hvidt med en elpisker. Smelt smørret i en gryde og afkøl det en smule. Kør mandlerne til groft mel på en foodprocessor eller hak dem på anden vis. Bland kardemomme sammen med hvedemel og bagepulver. Rør smeltet smør i æggemassen og sigt og vend melblandingen i. Rør afslutningsvis dejen sammen med revet marcipan. Smør 2 springforme af 22 cm i diameter med smør og drys formene med sukker. Hæld dejen i formene og bag kagerne 30 minutter ved 200 grader. Afkøl kagerne og skær dem igennem på tværs, så du får 2 bunde fra hver.

250 g brombær 150 g rørsukker
1 vanillestang evt. lidt maizena rørt sammen med lidt koldt vand
6 blade husblas 5 dl piskefløde
1 – 2 bakker friske brombær til pynte og lidt mynte

Kom brombær, sukker og vanillestang i en gryde og kog det til marmeladekonsistens, (jævn evt. marmeladen med lidt maizena rørt sammen med vand, hvis du synes, det virker for tyndt i konsistensen). Afkøl brombærmarmeladen. Udblød husblassen i koldt vand. Tag husblassen op af vandet, kom det over i den varme marmelade, og lad husblassen smelte under omrøring. Afkøl marmeladen til stuetemperatur. Pisk fløden til skum og vend brombærmarmeladen i flødeskummet. Kom de nederste del af kagen tilbage i formen og fordel brombærmoussen ovenpå og læg toppen af kagen ovenpå. Sæt kagen i køleskabet 4 – 5 timer og gerne længere.

Pynt kagen med friske brombær og mynte.

image_pdfimage_print