Mandelkage med brombærmousse
6 store æg | 350 g sukker |
150 g smør | 300 g mandler |
1 tsk kardemomme | 300 g hvedemel |
4 tsk bagepulver | 200 g marcipan |
Pisk æg og sukker hvidt med en elpisker. Smelt smørret i en gryde og afkøl det en smule. Kør mandlerne til groft mel på en foodprocessor eller hak dem på anden vis. Bland kardemomme sammen med hvedemel og bagepulver. Rør smeltet smør i æggemassen og sigt og vend melblandingen i. Rør afslutningsvis dejen sammen med revet marcipan. Smør 2 springforme af 22 cm i diameter med smør og drys formene med sukker. Hæld dejen i formene og bag kagerne 30 minutter ved 200 grader. Afkøl kagerne og skær dem igennem på tværs, så du får 2 bunde fra hver.
250 g brombær | 150 g rørsukker |
1 vanillestang | evt. lidt maizena rørt sammen med lidt koldt vand |
6 blade husblas | 5 dl piskefløde |
1 – 2 bakker friske brombær til pynte og lidt mynte |
Kom brombær, sukker og vanillestang i en gryde og kog det til marmeladekonsistens, (jævn evt. marmeladen med lidt maizena rørt sammen med vand, hvis du synes, det virker for tyndt i konsistensen). Afkøl brombærmarmeladen. Udblød husblassen i koldt vand. Tag husblassen op af vandet, kom det over i den varme marmelade, og lad husblassen smelte under omrøring. Afkøl marmeladen til stuetemperatur. Pisk fløden til skum og vend brombærmarmeladen i flødeskummet. Kom de nederste del af kagen tilbage i formen og fordel brombærmoussen ovenpå og læg toppen af kagen ovenpå. Sæt kagen i køleskabet 4 – 5 timer og gerne længere.
Pynt kagen med friske brombær og mynte.