Medaljer
400 g hvedemel | 100 g flormelis |
300 g smør | 4 æggeblommer |
Bland mel og flormelis. Smuldr smørret i melblandingen, til det har konsistens som rasp. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne uden at ælte mere end højst nødvendigt. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Tænd ovnen på 200 grader. Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og stik 30 – 40 cirkler ud med en diameter på ca. 8 cm. Brug en udstikkerform eller et glas. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 10 – 12 minutter, til de begynder at få lidt farve i kanten. Lad dem køle af.
Vaniljecreme:
1 vaniljestang | 4 dl mælk |
2 æggeblommer | 30 g majsstivelse, f.eks. Maizena |
2 spsk sukker |
Bring mælken i kog i en gryde.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommen sammen med majsstivelse, sukker og vaniljekorn i en skål. Tilsæt den kogende mælk i en tynd stråle, mens du stadig pisker. Hæld cremen tilbage i gryden, og lad den koge ganske let, til den tykner. Hæld cremen i en skål, dæk med husholdningsfilm, og sæt på køl.
Fyld cremen i en sprøjtepose.
Pynt:
200 g flormelis | 4 tsk vand |
20 hindbær | 7 dl piskefløde |
Marmelade |
Rør en tyk glasur af flormelis og vand. Fordel halvdelen af glasuren på halvdelen af bundene, og pynt med 1 hindbær på hver. Pisk fløden til skum, og fyld den i en sprøjtepose. Sæt toppe af vaniljecreme på midten af de bunde, der ikke har glasur. Sprøjt flødeskum uden om cremen, og sæt bundene med glasur ovenpå.