Mousse med passionsfrugt og marengs
Mousse:
18 blade husblas | 18 hele æg |
540 g sukker | 36 passionsfrugter |
2¼ dl friskpresset citronsaft | 11¼ dl piskefløde |
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 5 minutter.
Del æggene i blommer og hvider. Brug en elpisker, og pisk æggeblommer og sukker sammen til en lys og luftig masse.
Skær halvdelen af passionsfrugterne i halve, og skrab frugtkødet ud med en ske. Blend passionsfrugtkødet med en stavblender eller i en minihakker og pres det igennem en sigte. Vend den sigtede passionsfrugtsaft i æggemassen.
Bring citronsaft i kog i en gryde, og tag gryden fra varmen. Tag husblassen op af udblødningsvandet, og smelt den i den varme citronsaft.
Pisk blandingen i æggemassen.
Pisk fløden til skum, og vend det i ægge-citron-massen.
Pisk æggehviderne stive, og vend også dem i.
Skær de resterende passionsfrugter over, og skrab frugtkødet ud i serveringsglas. Hæld moussen over, og sæt glassene på køl i mindst 2 timer.
Marengs:
9 æggehvider | 450 g sukker |
Pisk æggehviderne stive, og pisk sukker i lidt ad gangen, til det er opløst, og marengsmassen er helt stiv. Fyld marengsmassen i en sprøjtepose, og sprøjt en stor marengstop ud på hver mousse. Brænd overfladen let med en lille gasbrænder. Pynt med blomster eller bær.
Til servering:
2¼ håndfulde spiselige blomster eller bær.