Nøddetærte med salt karamel
Mørdej:
480 g hvedemel | 100 g flormelis |
2 knivspidser salt | 240 g smør, koldt |
2 æg | evt. lidt koldt vand |
Saltkaramel:
6 dl piskefløde | 500 g sukker |
100 g smør | 1 tsk flagesalt |
Fyld til nøddetærte:
100 g nougat | 600 g blandede nødder |
Mørdej:
Kør hvedemel, flormelis, salt og smør i en foodprocessor, til det er ensartet. Saml dejen i en skål med sammenpisket æg og evt. lidt koldt vand.Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og sæt den på køl i 30 minutter.
Kom dejen i to smurte tærteforme på 24 cm i diameter og tryk den til i kanten og skær kanten til. Prik huller i tærtebunden og læg et stykke bagepapir over. Fyld bunden med tørrede bønner og blindbag tærtedejen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 15 minutter. Tag bunden ud, fjern bagepapir og bønner og bag videre i 5 minutter. Fordel nougat i skiver på tærtebunden og lad kagen køle af.
Saltkaramel:
Varm fløden op til kogepunktet i en lille kasserolle, og sluk for blusset. Kom sukker i en gryde og tænd for mellemhøj varme. Skru ned til middelvarme, så snart halvdelen af sukkeret er smeltet.Tilsæt smør, pisk det godt sammen og hæld derefter den varme fløde i lidt efter lidt. Kog karamellen op og sluk for varmen.Rør godt igennem og sæt gryden med karamel i køleskabet.
Saml tærten:
Rør 1 tsk flagesalt i den afkølede karamel og fordel halvdelen af karamellen i den afkølede tærtebund. Fordel derefter alle nødderne oven på karamellen og hæld resten af karamellen over. Sæt kagen i køleskabet i mindst 2 timer inden servering.
22112022