Nougat-krokant-tærte

 

Bund:

125 g brun farin Korn fra 1 stang vanilje
½ tsk bagepulver 80 g past. æggehvider
50 g mandler 35 g hvid chokolade
70 g havregryn  

Den hvide chokolade hakkes.

Alle ingredienser til bunden røres grundigt sammen i en skål. Dejen til bunden hældes i silikoneform med en diameter på cirka 19 centimeter.

Bag bundene ved 190 grader i cirka 20 minutter.

Krokant:

120 g sukker 100 g mandler

Mandlerne til krokanten hakkes groft.

Smelt sukkeret ved svag varme på en pande.

Når sukkeret er smeltet, og har taget lidt farve, men ikke for mørk, tilsættes mandlerne og der røres godt rundt.

Krokant-massen hældes ud på bagepapir og trykkes flad.

Krokanten afkøles, og hakkes groft.

Nougatfløde:

70 g nougat 250 g fløde

Nougaten smeltes over vandbad. Nougaten skal kun lige smelte, det må ikke blive varmt.

Fløden piskes let.

Den smeltede nougat hældes i en tynd stråle op i den piskede fløde, mens der røres.

Nougatfløden lægges eller sprøjtes på bunden, og krokanten fordeles på toppen, så den dækker fløden.

                                   

 

 

image_pdfimage_print