Pæretærte med chokolade
Syltede pærer:
8 pærer | 6 dl vand | 600 g sukker |
Skræl pærerne, del dem i halve, og fjern kærnehus, blomst og stilk. Kog en sukkerlage op af vand og sukker, og kog pærerne 5 minutter i lagen. Tag dem op, og lad dem dryppe af.
Tærtebunde:
350 g hvedemel | 170 g smør | 2 spsk sukker |
6 spsk vand | 150 g meget mørk chokolade |
Kør mel, koldt smør og sukker i en foodprocessor, til smørret har fordelt sig fint i melet. Saml dejen med koldt vand, ælt kort sammen, form til 2 runde flade plader. Pak dem ind i plastikfilm og læg dem ind i køleskabet i 30 minutter. Rul så dejen ud imellem 2 stykker bagepapir, og beklæd et par tærteforme med dejen. Trim kanterne for overskydende dej.
Frangipane:
1 stang vanilje | 150 g mandelmel | 150 g blødt smør |
2 store æg | 8 spsk sukker |
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Blend dem sammen med alle øvrige ingredienser. Hak chokoladen groft, og drys den over tærtebundene. Fordel frangipanen i klatter ovenpå (den flyder sammen, når du bager tærten). Kom de syltede pærer henover. Bag tærten ved 200 grader i 30 – 40 minutter.