Pæretærte med chokolade

paeretaerte.jpg-for-web-normal

Syltede pærer:

8 pærer 6 dl vand 600 g sukker

Skræl pærerne, del dem i halve, og fjern kærnehus, blomst og stilk. Kog en sukkerlage op af vand og sukker, og kog pærerne 5 minutter i lagen. Tag dem op, og lad dem dryppe af.

Tærtebunde:

350 g hvedemel 170 g smør 2 spsk sukker
6 spsk vand 150 g meget mørk chokolade

Kør mel, koldt smør og sukker i en foodprocessor, til smørret har fordelt sig fint i melet. Saml dejen med koldt vand, ælt kort sammen, form til 2 runde flade plader. Pak dem ind i plastikfilm og læg dem ind i køleskabet i 30 minutter. Rul så dejen ud imellem 2 stykker bagepapir, og beklæd et par tærteforme med dejen. Trim  kanterne for overskydende dej.

Frangipane:

1 stang vanilje 150 g mandelmel 150 g blødt smør
2 store æg 8 spsk sukker

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Blend dem sammen med alle øvrige ingredienser. Hak chokoladen groft, og drys den over tærtebundene. Fordel frangipanen i klatter ovenpå (den flyder sammen, når du bager tærten). Kom de syltede pærer henover. Bag tærten ved 200 grader i 30 – 40 minutter.

image_pdfimage_print