Pavlova med lemoncurd og lakrids

6 æggehvider alm. Et nip salt
400 g sukker 1½ tsk majsstivelse
1½ tsk hvidvinseddike  

Tænd ovne på 120 grader varmluft. Kom æggehviderne og salt i en skål, og pisk til det skummer. Tilsæt sukker lidt af gangen under piskning. Pisk æggehviderne til de er stive, og sukkeret er så godt som opløst. Sigt majsmel i og vend det forsigtigt i med en dejskraber. Vend hvidvinseddike forsigtigt i. Kom bagepapir på en bageplade og lav 19 små cirkler af marengsen. Brug en sprøjtepose. Brug en ske eller en kniv til at forme marengsen til små redder, der har en fordybning i midten. Bag pavlovaen i 45 minutter. Lad dem afkøle på en rist.

Lemoncurd:

6 æg 6 økologiske citroner, skal og saft heraf
220 g sukker 50 g smør
   

Riv skallen af citronerne. Kom sukker, citronsaft og æg i en gryde. Varm det under omrøring ved mellemvarme. Pisk idet hele tiden, så det ikke klumper. Når lemoncurden varmes op, begynder den at tykne. Lad den koge få minutter under omrøring til den er tyknet. Tag gryden af varmen og kom smør og citronskal i. Rør det forsigtigt sammen. Kom lemoncurden på et skoldet glas og opbevar den så i køleskabet.

Pynt:

Lakridspulver hvid chokolade
frisk mynte letpisket flødeskum
bær jordbær

Anretning:

Fordel en spsk lemoncurd på hver fuglerede. Kom letpisket flødeskum på, hvis du ønsker det. Top med friske bær, hakket hvid chokolade, lakridspulver og frisk mynte. Server med det samme, når pavlovaen er samlet.

 

07022023

 

image_pdfimage_print