Pecantærte

P9044587[1]

Mørdej:

600 g hvedemel 300 g stuetempereret smør
200 g flormelis 2 æg (store)
1 vanillestang

Ælt alle ingredieserne sammen med hænderne til en ensartet dej. Stil den koldt i ½ time inden udrulning. Rul dejen relativt tyndt ud i en anelse mel. Læg den forsigtigt ned i en aluminiumstærteform. Tryk dejen fast til sider og bund og tryk overskydende mørdej af kanten.

Mazarinmasse:

300 g rå marcipan 200 g sukker
130 g stuetempereret smør 2 æg (store)
2 æggeblommer

Ælt marcipan og sukker sammen med hænderne. Ælt smørret i lidt af gangen. Når massen er uden klumper, ælter du æggene og æggeblommerne i lidt efter lidt. Fordel mazarinmassen i den mørdejforede form. Bag tærterne i ovnen ved 175 grader i 25 – 30 minutter, til de er gyldne og giver efter ved let tryk. Afkøl de bagte tærter helt i køleskabet (lad dem blive i formene) til næste dag. Fyldet lægges nu på.

Pecankaramel:

380 g sukker 240 g smør
2,4 dl fløde 2 spsk honning
500 g grofthakkede pecannøddekerner

Kom sukker, smør, fløde og honning i en gryde, og kog det under omrøring til en gylden og tyk karamel, og tilsæt de grofthakkede pecannødder. Stryg pecankaramellen tyndt ud på de iskolde mazarintærter, og bag dem i ovnen ved 185 grader i yderligere 12 – 15 minutter. Afkøl igen tærterne helt i køleskabet, minimum 4 timer eller gerne til næste dag. Befri tærterne fra formene. Skær dem ud med en skarp kniv dyppet kort i kogende vand.

Serveret med flødeskum.

image_pdfimage_print