Profiteroles T
12 æg | 4 dl vand |
400 g smør | 600 g mel |
Lidt salt |
Chokolade:
400 g chokolade (71 %)
1,2 l fløde
Lidt salt
Vaniljeis til servering
Sådan gør du:
Kog vand og smør op. Der skal være lidt salt i vandet. Pisk melet i og tag dejen fra blusset.
Lad temperaturen falde et par grader, før du pisker æggene i lidt ad gangen.
Nu skal vandbakkelserne/profiteroles sættes på bagepapir. Sæt dem med sprøjteposer i portioner på størrelse med en 20’er.
Bag dem i 15 min. ved 200 grader varmluft.
Imens laver du chokoladesovsen. Varm fløden op, hak chokoladen fint og læg den i en skål med lidt salt. Når fløden koger hældes det over den hakkede chokolade. Rør, indtil hele massen er samlet.
Lad chokoladesovsen og de færdige vandbakkelser køle.
Skær vandbakkelserne midt over, og der fyldes med vaniljeis, lukkes og overhældes med chokoladesovs. Velbekomme!