Upside down-muffins med æble og karamel

 

Dej:

250 g smør 350 g lyst muscovadosukker
4 æg 300 g græsk yoghurt 2 %
2 tsk stødt kanel 2 tsk stødt kardemomme
1 nip salt 400 g hvedemel
2 tsk bagepulver  

Æbler og karamel:

4 æbler 150 g smør
1 nip flagesalt 250 g muscovadosukker

Skyl og halvèr æblerne, og fjern kærnehuset. Skær æblerne i smalle både. Smelt smør i en gryde. Tilsæt salt og sukker, og kog dem i nogle minutter ved lav varme, indtil sukkeret er smeltet, og du har en gylden karamel.

Smør muffinformene, og fordel æblebådene heri, og hæld karamellen over.

Bag kagerne i en 175 grader varm ovn i 4 – 5 minutter, til æblebådene er møre og lægger sig i bunden af formene.

Muffins:

Rør smør og sukker sammen i en skål til en cremet masse. Rør æg i et af gangen, og rør i 2 – 3 minutter.

Pisk dejen luftig med en elpisker i yderligere 5 minutter. Rør yoghurt i. Sigt krydderierne, hvedemel og bagepulver i. Rør det hele sammen til en samlet dej, og fordel dejen i muffinformene. Bag dine muffins i ovnen i ca. 25 minutter, og check med en gaffel eller et træspyd, om de er færdigbagte.

Lad dem afkøle i formen i mindst 15 minutter, inden du vender dem ud.

Servèr gerne kagerne lune.

 

19092023

 

image_pdfimage_print