Upside down-muffins med æble og karamel
Dej:
250 g smør | 350 g lyst muscovadosukker |
4 æg | 300 g græsk yoghurt 2 % |
2 tsk stødt kanel | 2 tsk stødt kardemomme |
1 nip salt | 400 g hvedemel |
2 tsk bagepulver |
Æbler og karamel:
4 æbler | 150 g smør |
1 nip flagesalt | 250 g muscovadosukker |
Skyl og halvèr æblerne, og fjern kærnehuset. Skær æblerne i smalle både. Smelt smør i en gryde. Tilsæt salt og sukker, og kog dem i nogle minutter ved lav varme, indtil sukkeret er smeltet, og du har en gylden karamel.
Smør muffinformene, og fordel æblebådene heri, og hæld karamellen over.
Bag kagerne i en 175 grader varm ovn i 4 – 5 minutter, til æblebådene er møre og lægger sig i bunden af formene.
Muffins:
Rør smør og sukker sammen i en skål til en cremet masse. Rør æg i et af gangen, og rør i 2 – 3 minutter.
Pisk dejen luftig med en elpisker i yderligere 5 minutter. Rør yoghurt i. Sigt krydderierne, hvedemel og bagepulver i. Rør det hele sammen til en samlet dej, og fordel dejen i muffinformene. Bag dine muffins i ovnen i ca. 25 minutter, og check med en gaffel eller et træspyd, om de er færdigbagte.
Lad dem afkøle i formen i mindst 15 minutter, inden du vender dem ud.
Servèr gerne kagerne lune.
19092023