Borsjt (Eigil) 4 personer

Samlet arbejdstid 2½ time

500 g oksekød eller bov 1½ l vand
Salt  1 løg
20 g smør/margarine 500 g rødbeder
2 spsk vineddike sukker og peber
250 g tomater 200 g hvidkål
125 g gulerødder 125 g selleri
125 g kødpølse 1 bdt. persille
1 laurbærblad 1 1/4 dl crème fraiche

Kog kødet i letsaltet vand i ca. 1 time. Tag det op og skær det i terninger. Gem suppen.

Hak løget groft og brun det i smør i en gryde. Skræl rødbederne og skær dem i strimler. Lad dem snurre med. Hæld vineddike ved og drys med salt, peber og sukker.

Tilsæt de hakkede tomater og 1 1/4 dl af suppen. Lad det koge ca. 45 minutter ved svag varme. Hæld resten af suppen i gryden. Snit kålen, riv gulerødder og selleri groft. Kom det i suppen sammen med kødterningerne og pølsen, der er skåret i tynde skiver. Tilsæt laurbærblad og et par stængler persille og lad det koge yderligere 25 minutter.

Hak resten af persillen og drys den over suppen ved serveringen.

Crème fraiche serveres i en skål for sig, og man kommer 1 spiseskefuld i hver suppeskål/tallerken ved bordet.

image_pdfimage_print